Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Beveiligen is onze primaire taak, dat wat we dagelijks doen en waar we goed in zijn. Maar we vinden het vanzelfsprekend dat we meer doen voor de mensen en de wereld om ons heen. We zijn ons ervan bewust dat onze maatschappelijke rol verder gaat dan ‘alleen’ ons werk heel goed doen. Daarom zetten we ons in voor verschillende doelen en verenigingen die ons aan het hart liggen. Ook dragen we waar mogelijk bij aan een wat betere omgeving en het welzijn van de mensen die er leven.

Sponsoring (sport)verenigingen

Al sinds 2006 sponsoren we de Tilburgse eredivisieclub Willem II en sinds een aantal jaar ijshockeyclub Tilburg Trappers. Bij beide verenigingen leveren we ook de beveiligers bij alle thuiswedstrijden en sommige uitwedstrijden. Naast sportverenigingen sponsoren we ook veel andere (studenten)verenigingen in Zuid-Nederland.

Stageplaatsen

Elk jaar bieden we stageplaatsen aan voor leerlingen van de opleiding Beveiliging van het ROC Tilburg, opleiding Beveiliger van het Arcus College en opleiding Beveiliger van het Summa College.  Zo kunnen zij hun eerste praktijkervaring opdoen en voldoen aan de stage-eis van hun opleiding. Studenten die interesse hebben in een stage bij Intelligent Security kunnen contact opnemen via het contactformulier.

MTB

Ook heeft EBM, inmiddels onder de vlag van Intelligent Security, het sociale werkvoorziening bedrijf van de regio Maastricht (MTB) als partner gevonden. Deze samenwerking leidde onder meer tot de oprichting van Polygarde. Een regulier beveiligingsbedrijf met als doel om mensen met een cognitieve beperking te begeleiden en weer in de arbeidsmarkt te laten participeren. Inmiddels is Polygarde in staat zelfstandig te opereren en heeft EBM in 2011 het belang in Polygarde terug verkocht aan de MTB.

Verbeeten Challenge

Stichting Verbeeten Fonds is het fonds van Instituut Verbeeten, dat gespecialiseerd is in onderzoek naar en behandeling van kanker. Het fonds organiseert elk jaar de Verbeeten Challenge in Tilburg, Breda en Den Bosch. Duizenden mensen lopen, fietsen en skeeleren door de stad om zoveel mogelijk geld voor dit goede doel op te halen. Tijdens de challenge in Tilburg leveren wij kostenloos beveiliging.

Stichting IMMENS

EBM Security, inmiddels overgegaan in Intelligent Security. is ook één van de oprichters en founders van de stichting IMMENS. Het MVO platform van Zuid-Limburg. In 2008 ontstond het idee om een relatienetwerk rondom MTB op te zetten, met als gezamenlijk doel verantwoordelijkheid te nemen voor mensen die extra begeleiding nodig hebben bij het vinden van een geschikte baan. Immens is een netwerk van toonaangevende organisaties met inmiddels ruim honderd leden uit de regio Zuid-Limburg die allen het initiatief van arbeidstraject begeleiding en herintegratie van harte ondersteunen. Intelligent Security neemt een aantal maal per jaar actief deel aan diverse bijeenkomsten van IMMENS. Hier worden onder andere ervaringen binnen de MVO uitgewisseld en nieuwe mogelijkheden besproken.

Samen sterk en veilig onderwijs

Intelligent Security, voorheen EBM Security, is tevens betrokken bij “Samen sterk en veilig onderwijs” in de vorm van ondersteuning van het Veilig Onderwijs Magazine.

Milieu – Trees for All

Intelligent Security compenseert de eigen uitstoot van broeikasgassen door het planten van bomen op de Filipijnen. Dat komt niet alleen ten goede aan het milieu, maar ook aan de lokale werkgelegenheid.§