‘Mogelijke problemen lossen we eerst op door te praten’

Beveiliging moet anders kunnen, was de overtuiging van Boris van der Horst. Toen hij in 2005 Intelligent Security oprichtte, studeerde hij Sport, Economie en Management en werkte hij naast zijn studie al een paar jaar als portier. Inmiddels telt zijn bedrijf ruim 200 medewerkers en verzorgt het de beveiliging voor tal van aansprekende opdrachtgevers in de horeca- en evenementenbranche.

Boris: “Toen de mogelijkheid zich voordeed om te gaan ondernemen heb ik niet lang geaarzeld. Wij werkten destijd voor een horeca payroll bedrijf dat op een bepaald moment wilde stoppen met het verlonen van portiers, vanwege de steeds moeilijker wordende wetgeving. Ik had het geluk dat mijn vader wilde financieren, want ik had als student natuurlijk geen cent. Ineens was ik ondernemer met vijf studentenkroegen als klant en vijftien man personeel. De cafés waarvoor we werkten hadden een duidelijk beeld van wat zij wilden als het ging om beveiliging. De bestaande, old school portiersbedrijven sloten daar niet bij aan: teveel spieren, te weinig hersens. Onze benadering was vanaf het begin anders: wij hadden allemaal jongens in dienst die een HBO- of WO-studie volgden of afgerond hadden. Oplossen van mogelijke problemen deden we – en doen we nog steeds – in eerste instantie door te praten, niet door fysiek ingrijpen. Die methode sloeg aan, steeds meer horecabedrijven zagen dat onze aanpak werkte en we breidden snel uit.”

Onze benadering was vanaf het begin anders

Niet té breed

De groei zette gestaag door, inmiddels werken er ruim 200 mensen bij Intelligent Security. “Een mix van jongens in vaste dienst en studenten, dat werkt heel goed. Zestig procent van onze mensen heeft een HBO- of WO-achtergrond en we stoppen zelf heel veel tijd in het opleiden van onze medewerkers. Daarnaast hebben we een overeenkomst met een aantal ROC’s; per jaar begeleiden we zo’n vijftien tot twintig stagiairs van de opleiding Beveiliging. Omdat we voor horeca en voor evenementen werken, hebben we verschillende type beveiligers nodig. In de horeca is het fysieke voorkomen belangrijker dan bij evenementenbeveiliging. Horeca-beveiligers moeten uiteraard communicatief zijn, een natuurlijk overwicht hebben en goed kunnen presteren onder druk. Bij evenementen heb je heel veel handjes nodig en is het sociale aspect ook erg belangrijker. Je moet bezoekers fatsoenlijk te woord kunnen staan, niet zeuren en standvastig zijn. Voor heel veel taken hoef je niet per se groot en breed te zijn. Meestal is het zelfs beter als je niet een té imponerend fysiek hebt.

Planvorming en risico-inventarisatie

Net als zijn vakbroeders loopt Boris regelmatig tegen de heersende vooroordelen over beveiligings- en portierswerk aan. “Trouwens ook bij sommige collega’s zelf hoor. Maar de tijd van ’domme krachten aan de deur’ en is echt al lang voorbij. Je moet op niveau kunnen praten met je opdrachtgevers. Zo hebben we bijvoorbeeld veel contact met overheden, zoals met gemeenten waar evenementen plaatsvinden. Planvorming vooraf wordt steeds belangijker en is voor een evenementorganisator een eis om überhaupt een vergunning te kunnen verkrijgen. Dus inventariseren wij vooraf altijd de veiligheidsrisico’s, gezondheidsrisico’s en andere mogelijke knelpunten en dragen we oplossingen aan hoe deze gezamenlijk op te lossen. Ik zit aan het begin van het jaar altijd al met gemeentes om tafel voor evenementen die pas in de zomer plaatsvinden. Ook keurmerken in de branche worden steeds belangrijker. Hiermee scheidt men het kaf van het koren en weten overheden en opdrachtgevers dat ze met betrouwbare partijen te maken hebben. Want om die keurmerken te verkrijgen en te behouden, moet je als bedrijf wel iets in huis hebben.”

We praten aan het begin van het jaar altijd al met gemeentes om over evenementen die in de zomer plaatsvinden

Mooi portfolio

“Wij zijn vanaf het begin altijd heel transparant geweest. Intelligent Security is een platte organisatie, benaderbaar en fair: als het goed is, is het goed, zo niet dan moet het beter. Dat is de enige manier waarop ik zou willen werken. We laten mogelijke klanten het liefst in de praktijk zien hoe we de zaken aanpakken. We nodigen potentiële opdrachtgevers regelmatig uit om op events te komen kijken. Met die manier van werken hebben we een heel mooi portfolio opgbouwd. Elke klant is me veel waard, maar als ik er een paar uit zou mogen lichten zijn dat festivals als Intents in Oisterwijk en Wish Outdoor in Lieshout. Voor Eredivisieclub Willem II werken we al sinds 2006 en voor ijshockeyclub Tilburg Trappers ook al jaren. Eind 2016 hebben we de tweederingsbeveiliging gedaan voor het bezoek van Angela Merkel en Mark Rutte aan Brainport Eindhoven. En sinds vorig jaar is het Amsterdam Dance Event klant. ADE is het grootste dance event ter wereld, met 375.000 bezoekers. Echt heel gaaf om daar deel van uit te mogen maken.”

Nieuwe kansen

Ik ben blij met hoe het gaat, maar ik houd nooit op met om me heen kijken voor nieuwe kansen. Zo ben ik in 2015 samen met mijn broer in Oostenrijk gestart. We zagen daar een gat in de markt voor het beveiligen van horecagelegenheden in wintersportgebieden. Begin 2015 zijn we gestart met werkzaamheden in Hinterglemm, inmiddels werken we al in acht wintersportoorden. Vorig jaar hebben we twee beveiligingsbedrijven in Nederland overgenomen en daarmee ons werkgebied vergroot, en ook in 2017 gaan we een spannende uitbreiding tegemoet. We zitten midden in de voorbereidingen voor een fusie. Mijn ambite blijft groot: ik wil binnen een jaar of drie tot de top 3 van beveiligingsbedrijven in Nederland behoren in ons segment.

In 2015 zij we in Oostenrijk gestart, met de beveiliging van horeca in wintersportgebieden

Lol

Niet alleen voor Intelligent Security, ook voor de branche zijn er nog de nodige slagen te maken. Op het vlak van opleiding en coaching van personeel bijvoorbeeld. Wij zijn daar heel actief mee bezig en daar wil ik ook absoluut aan vasthouden. Ik wil beveiliging op goed niveau bieden. Diversiteit in de groep, dat vind ik ook heel belangrijk. We moeten mensen voor uiteenlopende opdrachtgevers kunnen leveren. In een r&b-zaak moet je nou eenmaal geen stijve Nederlander neerzetten, dat werkt niet. Dus hebben we mensen met uiteenlopende achtergronden in dienst.
Maar vooral wil ik met beveiligers werken die plezier hebben in hun werk, die er lol in hebben om een opdracht tot een goed einde te brengen. Want dat blijft toch het mooiste:
na hele drukke periode, zoals Carnaval of Koningsdag als je 17, 18, 19 uur per dag hebt gewerkt, en dan kunnen concluderen dat alles goed is gegaan. Dan ben je kapot maar heel voldaan. Daar doe je het voor.”

Ik wil werken met beveiligers die plezier hebben in hun werk


Over Boris van der Horst

Boris woont in Haaren bij Tilburg, samen met zijn vriendin en dochter. De rust en ruimte die hij daar heeft zijn een mooi contrast met zijn hectische werk. In zijn uitgestrekte achtertuin houdt hij onder meer schapen en koeien, voor de gezelligheid maar ook voor op de barbecue, iets wat hij ‘s zomers graag en veel doet met vrienden en familie. Liever dan naar concerten en festivals gaan stookt hij tegenwoordig een kampvuur op zijn eigen erf. “Ik kom al zóveel op festivals, ik ga daar niet meer heen voor het uitgaan. Wanneer ik voor het laatst een kaartje heb gekocht voor een festival? Waarschijnlijk voor Lowlands begin jaren 2000…” Boris voetbalt op zondag en zat sinds 2014 in het bestuur van de VBeNL (vereniging beveiligingsbedrijven Nederland) en zit nu bij de sectie van de NVB (Nederlandse Veiligheidsbranche)..