Hondenbewaking

Intelligent Security is in 2009 gestart met het aanbieden van diensten met gecertificeerde politiehonden. We zien een grote meerwaarde in het inzetten van honden bij surveillance en objectbewaking. Honden hebben een preventieve werking die dreigend gedrag kan beteugelen. Met geschikte begeleiders is hondenbewaking een krachtig middel om in te grijpen.

Politiehonden en diensthonden

We zetten hondenbewaking onder meer in bij surveillance en objectbewaking. Alle diensthonden hebben een certificaat PH1. Het certificaat is afgegeven door de Koninklijke Nederlands Politiehonden Vereniging (KNPV) of de Bond voor de Diensthond. De honden worden altijd vergezeld door een begeleider. Onze begeleiders hebben allemaal een geschiktheidsverklaring waaruit blijkt dat zij de totale zeggenschap hebben over de hond.

Evenementenbewaking met honden

We gebruiken speurhonden om drugs op te sporen op een evenemententerrein, vóór of tijdens een evenement. Vanwege hun goede gehoor en reukvermogen zetten wij ze ook graag ’s nachts in. Samen met de begeleider kunnen de politiehonden veel voorkomen,  door het gezag dat ze uitstralen. Het succes van de inzet van speurhonden heeft zich al vaak bewezen tijdens voetbalrellen en grote evenementen.

Repressief middel

Geweld verandert en elk evenement kent zijn eigen dynamiek. Vuurwerk en explosieven worden steeds vaker gebruikt. Om zeker te weten dat publiekevenementen veilig verlopen kunnen we met speurhonden het terrein verkennen om de risico´s te verkleinen. Maar ook kunnen hond en begeleider snel en gecontroleerd ingrijpen bij escalatie of ontruiming.

Wil je meer weten over hondenbewaking? Maak dan vrijblijvend een afspraak.