Intelligent Security en EBM Security gaan samen

Beveiligingsbedrijven Intelligent Security uit Tilburg en EBM Security uit Venlo gaan samen verder. De twee bedrijven fuseren tot de grootste beveiliger van horeca en evenementen in Zuid-Nederland. Het bedrijf gaat verder onder de naam Intelligent Security en zal opereren vanuit Tilburg en Venlo. Ondernemer Toine van de Ven van het Tilburgse bedrijf Capi Europe is aandeelhouder en strategisch partner.

Intelligent Security en EBM Security werken al ruim tien jaar intensief samen op de Nederlandse markt en zijn sinds 2015 samen actief in meerdere wintersportgebieden in Oostenrijk.
EBM Security werd opgericht in 1993, eigenaar Taco Van Luyten nam het bedrijf in 2011 over. Het bedrijf richtte zich vanaf de start vooral op evenementenbeveiliging. Boris van der Horst startte Intelligent Security in 2005, tijdens zijn studie. Het bedrijf was de eerste jaren met name actief in de horecabeveiliging. Intussen zijn beide bedrijven uitgegroeid tot allround horeca- en evenementenbeveiligers.
Van Luyten en Van der Horst worden beiden directeur van het nieuwe bedrijf en zijn beiden voor een gelijk deel eigenaar. Toine van de Ven van Capi Europe heeft een minderheidsbelang en vervult de rol van strategisch partner.

Taco Van Luyten: “Na tien jaar intensieve samenwerking voelt deze fusie als een logische stap. We bundelen hiermee onze krachten om te komen tot een nog betere dienstverlening voor onze opdrachtgevers en nog meer kansen voor onze mensen.”
Boris van der Horst: “We zijn samen klaar voor de toekomst en blij dat we onze samenwerking nu officieel is. We zijn er ook heel content mee dat Toine van de Ven ons team is komen versterken. Toine is een zeer innovatieve en ervaren ondernemer wiens inzichten en expertise een waardevolle aanvulling vormen. Met hem kunnen we Intelligent Security nog verder versterken.”

De komende maanden staan voor Intelligent Security in het teken van de transitie. De samenvoeging van de twee bedrijven zal dan op alle fronten uitgewerkt en geformaliseerd worden.

Boris van der Horst en Taco Van Luyten lichten de fusie toe in deze video: https://youtu.be/ygF4tfYaLfw